TWO PAVILIONS PLACE DU MARCHÉ AIGLE
2020 - ONGOING

For the municipality of Aigle (CH) we are working on two temporary pavilions on the town’s central square, the Place du Marché. This square will undergo a transformation during the next years, to become more green, pedestrian friendly and prominent for the city.








We started the commission by re-defining the assignment together with the client. The pavilions perform as the first gesture that embody the municipality’s ambitions to really understand this central square as a place for encounter, a place for the residents. Therefore we proposed a combination of functions: a public library, an observatory, a collective table with benches and a theatre.

The pavilions are small ‘stations’, that are accessible from all sides. They are formed and positioned in relation to each other and in relation to the square and it’s future transformation. 



The pavilions are, like the Pavilion La Dérivée, designed as a modular system. They can be prepared in the atelier of the local maker and will be transported and assembled on-site. 



The placement of the pavilions divides the square in different parts which represent the stages for the construction works. This division enables the use of at least two parts of the square during the long transformation process.





location: Place du Marché, Aigle
client: Commune d’ Aigle, departement d’ urbanisme, mobilité et paysage
date: 2020 (ongoing)





©rotative studio 2020