TD16 KITCHEN AND BAR ROTTERDAM


Private commission, clients: Kristian de Leeuw & Derk Jan Wooldrik
design + budget, production and execution support and supervision
completed in March 2019

Transformation of a former office within a residential house in the center of Rotterdam, into a restaurant with India-inspired street food.

The interior had been adapted in the past to match the various functions it served; this resulted in a space with many layers of overlapping material, a half floor had been placed, the space was divided into smaller divisions, the ceiling had been lowered and the facade partially closed. Therefore we considered our main task to bring the space to it's full potential, removing the layers, opening it up inside as well as the facade.

Nearly all elements have been (site-)specifically designed and (locally) built out of sustainable, local and re-used materials, even though there was a small budget: the balustrade, the bar, the long bench with upholstery, the tables, the new dividing wall between the kitchen, toilets and restaurant, the wardrobe. The vivid colors are executed with steel menie, sustaibable chalk paint and kurkuma. Disruption and irregularity of rythm is a reoccuring topic within the elements.









Light design by Frans van Hooijdonk, sustainable paint from Kwarts en Co, rubberwooden elements crafted by Niek Mager, steel elements crafted by Marc Gouwens & Maurice Hennekens, graphic design by Joseph Hughes, Yellow mirrors by Van Dijken Glas Beleving and chairs re-use by The good stuff factory.






©rotative studio